Facebook пусна Canvas

26.02.2016 от albena

Палитрата на демиурга?

Чухте ли вече за Canvas – най-новата Facebook опция, за която се очаква да развихри още повече креативноста в областта на онлайн маркетинга? Canvas предлага интерактивни реклами възпроизвеждащи се на цял екран. В тях могат да бъдат зареждани различни слайдшоута, описания, видеа и интерактивен интерфейс.Facebook Canvas ads 300x173 Facebook пусна Canvas

От къде идем, на къде отиваме?

Canvas  е еволюция на по-ранните Carousel реклами, които позволяват на потребителите да разглеждат изображения на различни  продукти или брандове с възможност да получат повече информация, в случай, че се интересуват от тях, но тук вече се очаква  Canvas да бъде истинско визуално приключение.

1 281x300 Facebook пусна Canvas

От Facebook твърдят, че опцията е  има позитивни отзиви сред потребителите, който са тествали услугата. Хората са прекарали средно по 31 секунди в гледане на реклама и над 70 секунди на най-добрите реклами. А 53% от всички потребители са гледали повече от половината от клиповете. Звучи впечатляващо, нали? icon smile Facebook пусна Canvas

В допълнение на това новите интерактивни реклами са лесни за управление. Те се създават посредством уеб интерфейс и могат да се наблюдават в реално време.  Повече за Canvas може да прочетете тук.

На изток от рая?

Важна подробност е , че Canvas работи само на Android и iOS.

Благотворителен Коледен базар

10.12.2015 от albena

 Със стартирането на нашата традиционна благотворителна инициатива, коледната еуфория завладя офиса на TheMags.

Pic31 300x300 Благотворителен Коледен базар

Ние вярваме, че коледният дух не се купува с пари, а се появява тогава, когато направиш добрина. Ето защо запретнахме ръкави и изработихме красиви коледни декорации, играчки, картички и сладкиши, които продаваме на нашия Коледен базар.

Christmas Bazaar 300x300 Благотворителен Коледен базар

Събраните средства ще бъдат дарени на едно семейство, на което живота поднася огромни изпитания. Накратко трагедията им започва преди около три месеца, когато Александър и двете му момченца – Никола, на 15 години и Александър-младши, на 12 години, губят своята съпруга/майка при нелеп инцидент. Само месец и половина по-късно, след пожар остават без дом, пари и дрехи.

Baraar 300x300 Благотворителен Коледен базар

Bazzar2 300x300 Благотворителен Коледен базар

Благодарение на помощта на добри хора са успели да пригодят  една от стаите в  изгорялата къща. Единственото, което имат в нея са печка на дърва, 2 матрака на земята и няколко предмета от първа необходимост. Александър търси средства, с които малко по малко да възстанови дома си и да осигури на децата си по-нормален живот.

1 300x300 Благотворителен Коледен базар

2 300x300 Благотворителен Коледен базар

В случай, че  и  вие имате желание да се включите в нашата инициатива, можете да го направите чрез посочената банкова сметка.

Име: Александър Александров Панчаревски
IBAN: BG41SOMB91301059618501
BIC: SOMBBGSF
Тел: 0878746974
Благодарим от името на Александър!

Facebook променя начина, по който таксува рекламодателите

17.07.2015 от albena

unnamed Facebook променя начина, по който таксува рекламодателите

Преди седмица от Facebook обявиха, че ще променят Cost-per-Click модела си. Досегашния метод на таксуване се определяше от това колко души са кликнали върху рекламите, без значение дали са  отварили линк или са харесали спонсорирана публикация. Причината специалистите от Facebook да променят начина, по който се таксуват рекламодателите, всъщност е реалната възможност  за подобрение възвръщаемостта на инвестициите (ROI). Обновената платформа се очаква да бъде много полезна пътека за съвсем нови компании, искащи с минимален бюджет да тестват рекламите във Facebook. От компанията обявиха също, че е възможно предварително повишение на цените на рекламата.

Какво се променя?

Подобно на AdWords, Facebook работи на база цена на кликване (CPC), моделът, който таксува всяко действие, включително кликвания на връзки, приложения, харесвания, коментари и други. Новият метод ще помага на рекламодателите да управляват по-ефективно своите реклами, като ще бъдат таксувани само за кликвания към уеб сайтове или приложения.

Improve Your Web Traffic 300x226 Facebook променя начина, по който таксува рекламодателите


Накратко новият модел CPC дава възможност на компаниите да плащат само за типове кликове, които са довели до реален трафик, който действително е насочил потребителите към вашия сайт или приложение. Тази актуализация има смисъл, защото кликовете са много по-мощен инструмент, от колкото  просто “харесване”  на нещо в мрежата.


Ето защо не се фокусирайте изцяло върху кликове, CPC и CTR. При отчитане на резултатите от рекламата е важно какъв е трафика към вашия сайт, това е основната причина, защо не трябва да се съсредоточаваме върху показатели като кликове, CPC и CTR. Нека разясним:Кликовете: включват много други кликове, които не са към уебсайт (особено ако вашата реклама е в News Feed).CPC: фокусирани върху разходите на „Click“, който включва много кликове, които не са към уебсайт.CTR: Процентът на общия брой кликове спрямо общия брой импресии. Отново, много други кликове включени в този показател.

Това разбира се не означава, че тези параметри са безполезни. Но рекламодателите  трябва да целят на първо място две неща – кликове на сайта и получаването на уебтрафик.

До края на юли всички рекламодателски акаунти ще бъдат с обновени bidding платформи. Самото оптимизиране на системата ще преразпредели средствата между Ad-set –ове, като целта е ефективно да бъдат разпределени средствата за реклама, в зависимост от целите на кампанията.